1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet ezúton hívja fel a figyelmet az oltási rend maradéktalan és előírás szerinti betartására

A lakosság oltási biztonságának érdekében kérjük az oltóorvosokat, hogy a COVID-19 vakcinákat minden esetben az alkalmazási előírásnak megfelelően használják fel. Az adott oltóanyag használata során legyenek különös tekintettel a két oltás közötti időkülönbségre, a Szputnyik V orosz vakcina esetében pedig ezen felül az első oltás – második oltás sorrendjére is. Nyomatékosan kérjük, hogy a két oltásból álló sorozat esetében mindkét alkalommal ugyanazt a vakcinát használják. Az első oltakozás során tájékoztatással segítsék elő, hogy az oltakozók a második oltásra is megjelenjenek.

Az oltási rend szigorú betartására azért van szükség, hogy a magyar lakosság a COVID-19 vakcinák által elérhető legnagyobb védelemben részesüljenek.

Köszönjük az oltóorvosok, a szakdolgozók és az oltás helyi lebonyolításában közreműködők eddigi áldozatos munkáját!Budapest, 2021. április 09.
Frissítve: 2021.04.19 13:39