1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Együttműködések

A Technológia-értékelő Főosztály szakmai kapcsolatrendszere révén aktív szereplője több nemzetközi együttműködésnek. Az orvosszakértő és gazdasági elemző munkatársaink hozzáadott értéke változatos formában jelentkezik ezekben a projektekben, ugyanakkor a külföldi partnereink legtöbbször szakmai vagy éppen disszeminációs feladatokban számítanak a közreműködésünkre.

EUnetHTA - European Network For Health Technology Assessment

Az európai szintű, közös egészségügyi technológiaértékelés ügye körül szerveződő évtizedes együttműködés a Technológia-értékelő Főosztály nemzetközi megjelenésének frontvonalában található. Munkatársaink minden eddig lezajlott, és a jelenleg is zajló együttes fellépésekben részt vettek, elsősorban a közös értékelések, korai párbeszédek lebonyolításában, továbbá az együttműködés keretében létrejött eredménytermékek nemzeti szintű implementációjában vállalt feladatokkal.

További információk találhatók szerepvállalásunkról és a közösen elért eredményekről az Együttes Fellépés honlapján.

V4+ - Fair and Affordable Prices of Medicinal Products

Az egészségügyi technológiák árával kapcsolatos regionális együttműködések egyike a Visegrádi Együttműködés országait tömörítő csoportosulás által életre hívott „Fair and Affordable Prices of Medicinal Products” kezdeményezés. Az együttműködés távlati célja ezen országok esetében összehangolt tárgyalások folytatása a gyártókkal a technológiák árával kapcsolatban, végső soron elősegítve az innovatív technológiák elérhető áron történő piacra jutását, javítva ezzel a betegek hozzáférését. Munkatársaink költségvetési hatásvizsgálatok készítésével, a tárgyalások lefolytatását lehetővé tevő további elemzések készítésével járulnak hozzá az együttműködéshez. Magyarország részéről a Technológia-értékelő Főosztályon túl a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Ártámogatási Főosztálya, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumának Gyógyszerügyi Főosztálya vesz részt az aktív szakmai munkában. A Visegrádi Együttműködés honlapján időről-időre jelennek meg hírek.

ISPOR Health Technology Assessment Roundtable – Europe

Az International Society for Pharmacoeconomics and Outcomes Research (ISPOR) a világ vezető egészség-gazdaságtannal foglalkozó szakmai szervezete, melynek specifikusan az egészségügyi technológiaértékeléssel foglalkozó kerekasztalára a Technológia-értékelő Főosztály rendszeres meghívást kapott az utóbbi években. A kerekasztal-megbeszéléseket évente, az ISPOR európai regionális irodája által szervezett, több ezer fő részvételével zajló konferencián szervezik, jelentős publicitást biztosítva ezzel a résztvevő munkatársainknak. A kerekasztalok előadóival, illetve napirendi pontjaival kapcsolatban részletes információk vannak az ISPOR oldalain.

Szakmapolitikai álláspontok kialakításában való részvétel

Talán kevésbé látványos, ám munkatársaink által viszonylag gyakran végzett feladat a hazai partnerintézmények, betegszervezetek, illetve nemzetközi szervezetek által felvetett szakmai kérdésekkel, kezdeményezésekkel kapcsolatos álláspont kialakítása, így elősegítve az orvosszakmai, társadalmi és gazdasági szempontok összehangolását a bizonyíték-alapú döntéshozatal céljából.

Frissítve: 2018.11.19 19:01