1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Étrend-kiegészítő, tápszer

Az OGYÉI egyik főigazgatóságaként működő Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet, mely az élelmezés- és táplálkozástudomány területén szakmai-módszertani, tudományos, kutatási, képzési, szakmai felügyeleti és szakértői feladatokat lát el. Az Intézet kiemelt célja az egészséges táplálkozás, és az ezzel összefüggő prevenció megvalósítása a hazai lakosság lehető legszélesebb körében.

Az Intézet jogszabályban meghatározott feladatai mellett (pl. gyógyszer-felügyeleti hatósági, a gyógyszertárak működésének és gyógyszerellátási tevékenységének ellenőrzése, egészségügyi technológiaértékelési feladatok), ellátja az étrend-kiegészítő és különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerek notifikálási és szakértői feladatait, nemzeti kozmetikai hatóságként Kozmetikai Toxikológiai Központot működtet. A több mint egy évtizede akkreditált státusszal rendelkező Élelmiszerkémiai és Analitikai Laboratóriuma a klasszikus és nagyműszeres vizsgálatok gazdag tárházát biztosítja az élelmiszerek és kozmetikai termékek összetevőinek, és biológiailag aktív komponenseinek meghatározására.

A hazai és a nemzetközi tudományos szervezetekben való aktív szakértői közreműködés biztosítja, hogy a lakosság körében egyre nagyobb arányban megjelenő táplálkozással összefüggő megbetegedések prevenciójában a globális szemléletmód hazánkban is érvényesüljön.

Új élelmiszerek

Specifikus csoportoknak szánt élelmiszerek

Étrend-kiegészítők

Dúsított élelmiszerek

Az élelmiszerekkel kapcsolatos tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állítások

Szolgáltatások

Frissítve: 2020.11.19 14:07