1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Húsvéti nyitvatartás és ügyeleti rend a gyógyszertárakban

Április 7-én, pénteken, április 9-én, vasárnap és április 10-én, hétfőn kizárólag a 0–24 órás nyitva tartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást. Április 8-án, szombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos szombati/pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12:00 óráig tartanak nyitva, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.

A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti/készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról (az adott településre, vagy vármegyénként akár kilistázva) az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni: https://ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso

Intézetünk felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ünnepnapok torlódása miatt kiemelt fontosságú a rendszeresen alkalmazott készítmények időben történő beszerzése, valamint a váratlan helyzetekre való felkészülés.

Gyermekek esetében mindenképpen gondoskodjunk láz- és fájdalomcsillapítószerek rendelkezésre állásáról. Hasznos lehet ellenőrizni a torokfertőtlenítő, orrcsepp, köptető készleteket is.

Felnőttek esetén is ügyelni kell arra, hogy a „házi patika” tartalmazzon megfázásos tüneteket enyhítő, láz- és köhögéscsillapító, esetleg gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítményeket.

Idősebb és rendszeres gyógyszerszedőknek természetesen a szokásosnál fokozottabban kell ügyelniük a megfelelő mennyiségű gyógyszer otthon tartására.


Frissítve: 2023.04.26 13:28