1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Információ a nitrozaminokról a forgalomba hozatali engedély jogosultjai számára

Az európai gyógyszerhatóságok hálózata megállapodott abban, hogy 2020. október 1-ig meghosszabbítja a „Információ a nitrózaminokról a forgalomba hozatali engedélyek jogosultjai számára” dokumentumban meghatározott kockázatértékelés (1. lépés) teljesítésének határidejét, amellyel kapcsolatban további információkat fog nyújtani 2020. március 27-én, pénteken.

A határidő kiterjesztésére az eredeti, 2020. március 26-i határidő betartásával kapcsolatban felmerült kihívások, valamint a COVID-19 világjárvány leküzdése miatt alkalmazott súlyos korlátozások hatása miatt volt szükség.

Az európai gyógyszerhatóságok hálózata továbbra is arra ösztönözi a forgalomba hozatali engedély jogosultjait, hogy amennyiben a kockázatértékelés elkészült, illetve valamely termékben kockázatot azonosítanak, az 1. lépés eredményét 2020. október 1. előtt nyújtsák be.

A forgalomba hozatali engedély jogosultjának a lehető leghamarabb értesítenie kell az illetékes nemzeti hatóságokat, amennyiben a vizsgálatok megerősítik a nitrozamin jelenlétét, függetlenül a kimutatott mennyiségtől. Fel kell mérniük a betegeket érintő közvetlen kockázatot, és megfelelő intézkedéseket kell hozniuk a betegek nitrozamin-expozíciójának elkerülésére vagy minimalizálására.

Frissítve: 2020.03.26 14:51