1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Lakossági edukációs TCR TV-kampány az étrend-kiegészítőkről

Napjainkban az étrend-kiegészítők egyre népszerűbbek a fogyasztók körében, így az élelmiszerek között ez a kategória egy folyamatosan növekvő termékcsoportot jelent. Ennek ellenére a lakosság tájékozottsága nem megfelelő a témában, sokan nem ismerik az étrend-kiegészítők pontos rendeltetését,mivel kinézetük a gyógyszerekhez hasonló, hajlamosak összekeverni őket, a nagyon széles termékpalettából pedig viszonylag egyszerűen vásárolhat bárki, így a túlfogyasztás kockázata is jelentős.

Az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú kiemelt projektben az egyik fő célunk naprakész információival, mind a lakosság egészségtudatosságát és fogyasztói magatartását, mind a szakemberek ismereteinek bővítését támogatni.

Ezenfelül különböző formában és fórumokon igyekszünk a fogyasztók étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos ismereteit bővíteni. A patikákban terjesztett plakátokkal, az OGYÉI Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán látható tájékoztató rövidfilmmel szintén az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos fontos tudnivalókról tájékoztatjuk a lakosságot, melyet a NETA Programiroda finanszírozásával TCR TV-kampány keretében mutattak be a televízióban 2022 április végétől május közepéig, összesen 10 csatornán (M1, M2, TV2, Duna TV, Super TV2, Duna World, TV2 Comedy, M4 Sport, Spíler, Prime), 10 alkalommal.

Az OGYÉI kisfilmje IDE kattintva tekinthető meg.


Frissítve: 2022.07.08 14:03