1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

RRF projekt

Kedvezményezett neve, a konzorcium vezetője: Országos Gyógyszerészeti és élelmezés-egészségügyi Intézet

Konzorciumi partner:Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.

Projekt címe: RRF projektek előkészítése az OGYÉI-ben

Vissza nem térítendő támogatás összege: 71.447.483 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalma:

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) egészségügyi háttérintézményként széles körű tevékenységet lát el a gyógyszerészethez, valamint a táplálkozáshoz kapcsolódó területeken, ezzel hozzájárulva a magyar lakosság egészségi állapotának javulásához. Az OGYÉI feladatainak minél magasabb szintű ellátásához, szakmai és stratégiai céljainak, küldetésének teljesítéséhez elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés és innováció, melyet a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) nyújtotta lehetőséggel is kíván biztosítani.

A projekt célja:

Az RRF projekt előkészítése során a szakmai terv részletes kidolgozására kerül sor. Az RRF keretében megvalósítani tervezett projekt 3 fő pilléren nyugszik.

1. Nemzeti Online Élelmiszer-összetételi adatbank (NOÉ) létrehozása és egyéb ráépülő szolgáltatások biztosítása

A cél egy nemzetközi irányelveknek megfelelő, hazai specialitásokat is tartalmazó, online formátumú, laboratóriumban mért adatokon alapuló NOÉ adatbank elkészítése az érintett szakterületek bevonásával. A laboratóriumi mérések a projekt végéig folynak majd annak érdekében, hogy az adatbázisba kerülő élelmiszer-összetételi adatok mennyisége maximalizálható legyen.

2. Adatminőség fejlesztés, EESZT adatkörök bővítése

Cél azon adatbázisok publikálása az EESZT-n (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) keresztül, mellyel lehetővé válik az adatvagyon hasznosítása más szervezetek számára is. További cél, hogy növelje az OGYÉI által kezelt adatbázisok felhasználhatóságát az egészségügyi ágazat felé az EESZT-n keresztül.

3. Vészhelyzeti mobilitás és magas rendelkezésre állás megteremtése (VMMRM)

A kommunikációs-, adattárolási és adatkapcsolati rendszerek tekintetében olyan informatikai környezet megvalósítása a cél, ahol a munkavégzés mobil munkaállomásokon keresztül folyamatosan biztosítható bármely vészhelyzeti esemény kapcsán, továbbá, hogy megteremtse az adatok biztonságos hozzáférését, és ellenőrzött kapcsolatokon keresztül képes legyen kommunikálni különböző országos elektronikus ügyintézési rendszerekkel vagy nemzetközi szervezetekkel. Szükséges a rendszert kiszolgáló informatikai háttér, korszerűsítése, és az elektronikus ügyintézési és iratkezelési rendszerek fejlesztése.

 

Projekt tervezett befejezése: 2022. január 31.

Projekt azonosító száma: RRF-8.0.0-2021-00010


Frissítve: 2023.12.06 10:52