1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, E-mail: ogyei@ogyei.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Tájékoztatás gyógyszertáraknak - 2021.02.17.

Tisztelt Gyógyszertárvezető Asszony!

Tisztelt Gyógyszertárvezető Úr!


Ahogyan azt Önök is tapasztalhatták, az OSAP1578. nyilvántartási számú, „Jelentés a gyógyszertárakról” megnevezésű adatgyűjtésünk 2021. február 9. napján elkezdődött.

Köszönöm mindazoknak, akik már véglegesítették az adatszolgáltatásukat és egyúttal felhívom a figyelmét azoknak, akik még szerkesztik vagy el sem kezdték a kitöltést, hogy az adatszolgáltatás határideje 2021. február 28. napja.

Az eddigi tapasztalatok alapján szeretnék megosztani Önökkel néhány a gyakorlatban előforduló problémát, annak érdekében, hogy az adatszolgáltatás gördülékenyen megvalósulhasson:

 

  • felhasználó azonosító a gyógyszertár OGYÉI azonosítója (nem NEAK kód és nem a működési engedély iktatószáma), amit a honlapunkon az „Adatbázisok, nyilvántartások” menüpontban, a „Gyógyszertár-kereső” linken a gyógyszertár neve alatt található 6 jegyű szám, 

https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso

 

  • az adatgyűjtés a „Véglegesítés” gomb megnyomásával, „Elfogadásra vár” állapotban fejeződik be,
  • adathely nem maradhat üresen, nullát („0”) kell feltüntetni abban a mezőben, amire vonatkozóan nincsen adata,
  • kérem, ne feledkezzen meg a „Prekurzor-jelentés” pontos kitöltéséről,
  • gyakran előforduló hiba, hogy a lap alján lévő mondat „Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a közölt adatok a valóságnak megfelelnek:  ” utáni pipa lemarad, és ezért nem tudják véglegesíteni az egyébként hibátlan adatgyűjtést,
  • amennyiben nem kapott tájékoztató e-mailt kérem, jelezze, hogy újra kiküldésre kerüljön. Ehhez szükség van az OGYÉI azonosítójára, illetve a gyógyszertár e-mail címére.


Segítő együttműködését köszönöm és jó egészséget kívánok!

 

El Koulali Zakariás

országos tisztifőgyógyszerész

Frissítve: 2022.08.16 14:40