1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, E-mail: ogyei@ogyei.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Tájékoztatás gyógyszertáraknak - 2021.04.12.

Tisztelt Gyógyszerész Asszony!

Tisztelt Gyógyszerész Úr!

 

Bizonyára ön is tudja, hogy a Favipiravir Egis 200 mg filmtabletta mellett megjelent a Favipiravir 200 mg Meditop filmtabletta. A készítmények hivatalosan is helyettesíthetők egymással. A gyógyszernagykereskedő a rendelkezésére álló kapacitások szerint szállít egyik vagy másik gyártó készletéből.

Mivel a Hungaropharma Zrt. rendelkezik mindkét gyártótól származó készletekkel, így indokolt a beteg beleegyező nyilatkozat, valamint a Favipiravir alkalmazásával kapcsolatos, betegeknek szóló tájékoztató módosítása is az új gyógyszer vonatkozásában.

A gyógyszer kidásával egy időben kérem, adják át a gyógyszert kiváltó személy részére a Favipiravir alkalmazásával kapcsolatos tájékoztatót (ITT találja), valamint a kezeléshez kapcsolódó beleegyező nyilatkozatot (ITT találja). Ezen dokumentumok átvételét az átvevő aláírásával igazolja.

Kiemelt fontosságú, hogy minden esetben tájékoztassák a gyógyszert kiváltó személyt arról, hogy a Favipiravir magzati károsodást okoz, alkalmazása várandós nők esetében ellenjavallt, a fogamzóképes nők és férfiak is csak megfelelő fogamzásgátlás mellett alkalmazhatják.

Amennyiben feltételezett mellékhatásról szerez tudomást, kérem, azonnal jelentse az alábbi lehetőségeken keresztül:

 

A kiegyensúlyozott, biztonságos gyógyszerellátás érdekében az OGYÉI a gyógyszertárvezetők és minden gyógyszertárban dolgozó gyógyszerész és szakdolgozó együttműködését kéri.


Tisztelettel:

El Koulali Zakariás

országos tisztifőgyógyszerész


Frissítve: 2022.08.16 14:38