1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, E-mail: ogyei@ogyei.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Tájékoztatás gyógyszertáraknak - 2021.08.17.

Tisztelt Gyógyszerész Asszony!

Tisztelt Gyógyszerész Úr!

 

1. Az ATHU135 Sustainable Ambrosia Management című projekt keretében a Győr-Moson Sopron Megyei Kormányhivatal a tisztiorvosi szolgálat, valamimt a háziorvosok bevonásával kérdőíves felmérést készít információ gyűjtés céljából a leggyakrabban előforduló allergiás tünetekről, valamint, hogy felmérje a lakosság ismereteit a védekezési lehetőségekről. Az eredmények alapján kézikönyv kerül kidolgozásra, amely javaslatokat fogalmaz meg a lakosság számára az étkezési, sportolási, szellőztetési és egyéb védekezési lehetőségekről.

Mivel a gyógyszertárak hozzáférhetősége kiemelkedő, kérem segítségüket az ITT található kérdőív lakosság és a gyógyszertárban dolgozó Kollégák körében történő diffúziójában, a minél szélesebb körben történő kitöltés érdekében. A kitöltött kérdőívek 2021. augusztus 31-ig a penzugy@gyor.gov.hu e-mail címre küldhetők vissza.

2. 2021.07.07. napján hatályba lépett és alkalmazhatóvá vált a FoNo VIII. kiadása. A megfelelő támogatás érdekében kiemelt fontosságú a gyakorló gyógyszerészek visszajelzése a Szabványos Vényminták Gyűjteményével kapcsolatosan. Kérem, hogy az esetlegesen felmerült (technológiai, technikai, finanszírozási, stb…) kérdéseit küldje meg számomra a tisztigyogyszeresz.orsz@ogyei.gov.hu e-mail címre.

Minden egyéb kérdéssel forduljanak bizalommal a területileg illetékes tisztifőgyógyszerészhez, kollégáim elérhetőségét az alábbi linken találják meg. A továbbiakban is minden fontos információról tájékoztatjuk Önöket.

 

Tisztelettel:

El Koulali Zakariás

országos tisztifőgyógyszerész

Frissítve: 2022.08.16 14:40