1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, E-mail: ogyei@ogyei.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Tájékoztatás gyógyszertáraknak - 2021.08.24.

Tisztelt Gyógyszerész Asszony!

Tisztelt Gyógyszerész Úr!

 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (a továbbiakban: OGYÉI) kiemelt fontosságúnak tartja a gyakorló gyógyszerészek megfelelő színtű tájékoztatását. A FoNo VIII. kiadásának 2021. július 7-ei hatályba lépésétől kezdődően gyakorló gyógyszerészek több elvi és gyakorlati kérdéssel keresték meg az OGYÉI-t. Ezekből a kérdésekből és a hozzájuk kapcsolódó válaszokból olvasható most egy válogatás, amellyel a FoNo változásaiban történő eligazodást szeretnénk segíteni. Az összeállítás egy sorozat első része, amelyet tervek szerint folytatni fogunk. A sorozat első részét ITT találja.

Felhívom még a figyelmet arra, hogy FoNo VIII. témában az elmúlt hónapokban a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszerészet című folyóiratában négy részből álló közlemény-sorozat is megjelent, amelyben egy – egy fontos területet érintő változásról és azok hátteréről részletesen beszámol az Intézet. A közlemények mindenki számára online is elérhetők az alábbi linken keresztül:

https://mgyt.hu/megjelent-a-fono-viii-ujdonsagok/

Kérem, hogy a továbbiakban is küldje meg számomra a Szabványos Vényminták Gyűjteményével kapcsolatosan felmerült (technológiai, technikai, finanszírozási, stb…) kérdéseit a tisztigyogyszeresz.orsz@ogyei.gov.hu e-mail címre.

Minden egyéb kérdéssel forduljanak bizalommal a területileg illetékes tisztifőgyógyszerészhez, kollégáim elérhetőségét az alábbi linken találják meg. A továbbiakban is minden fontos információról tájékoztatjuk Önöket.

 

Tisztelettel és köszönettel:

El Koulali Zakariás

országos tisztifőgyógyszerész


Frissítve: 2022.08.16 14:41