1135 Budapest, Szabolcs utca 33.

Tel.: (1) 8869-300, Általános tájékoztatás: 1812

E-mail: info@egeszsegvonal.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Mellékhatás bejelentő
NOR keresőfelület Minőségi kifogás
magisztrális gyógyszerek

Tájékoztatás gyógyszertáraknak - 2022.01.28.

Tisztelt Gyógyszerész Asszony!

Tisztelt Gyógyszerész Úr!

 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (a továbbiakban: OGYÉI) kiemelt fontosságúnak tartja a gyakorló gyógyszerészek megfelelő szintű tájékoztatását. Az utóbbi időszakban felmerült fontosabb kérdéseket a következők szerint kívánjuk összefoglalni:

I. FoNo VIII. kérdések és válaszok

A FoNo VIII. kiadásának 2021. július 7-ei hatályba lépésétől kezdődően gyakorló gyógyszerészek több elvi és gyakorlati kérdéssel keresték meg az OGYÉI-t. Ezekből a kérdésekből és a hozzájuk kapcsolódó válaszokból olvasható a következő válogatás, amellyel a FoNo változásaiban történő eligazodást szeretnénk segíteni. A sorozat hatodik részét ITT találja.

Kérem, hogy a továbbiakban is küldje meg számomra a Szabványos Vényminták Gyűjteményével kapcsolatosan felmerült (technológiai, technikai, finanszírozási, stb.) kérdéseit a tisztigyogyszeresz.orsz@nngyk.gov.hu e-mail címre.

II. Internetes gyógyszerkereskedelem

Az internetes kereskedelem térnyerése az elmúlt időszakban fokozódott, ez alól nem kivétel a gyógyszerek online kereskedelme sem.

A gyógyszer különleges áru, amely a fizikai termékből és a szakember által átadott információból áll, és így képes biztonságosan kifejteni a tőle elvárt hatást. Az OGYÉI Tisztigyógyszerészeti Főosztályának feladata a gyógyszerforgalmazó helyek szakmai ellenőrzése, ezért kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy a hagyományos gyógyszertári forgalmazás mellett az egyre nagyobb teret hódító internetes gyógyszerkereskedelemre is kiemelt figyelmet fordítsunk.

Kiemelt fontosságú, hogy az internetes gyógyszerkereskedelmet folytató gyógyszertárak tisztában legyenek a terület speciális szabályozásával. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani az ITT található összefoglalóval.

Kérem, segítse elő a biztonságos gyógyszer-és betegellátást a fenti kötelessége betartásával!

III. OSAP jelentés

Előreláthatólag az OSAP jelentésről szóló tájékoztató levelünket 2021. február 14. napja után küldjük ki a gyógyszertárak részére. Kérem, akinek változott az elektronikus levelezési címe, az haladéktalanul jelentse be hatóságomnak az epapir.gov.hu oldalon keresztül.

IV. OGYÉI költözése

Az Intézet szerver költözése miatt az OGYÉI honlap, a levelezési rendszerünk, az elektronikus ügyintézés február 10. és február 14. között nem lesz elérhető. A tiszti(fő) gyógyszerészek telefonos elérhetősége az alábbi linken keresztül megtalálható.

Munkáját megköszönve kívánok jó egészséget! Vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel:

El Koulali Zakariás

országos tisztifőgyógyszerész

főigazgató-helyettes


Frissítve: 2023.01.11 14:09